Alternatieve geneeswijzen in Dordrecht: Zorg met meer aandacht

Alternatieve geneeswijzen in Dordrecht: Zorg met meer aandacht

Als je zoals ik al jaren worstelt met een chronische aandoening (in mijn geval het chronische vermoeidheidssyndroom,) mag je echt in je handjes wrijven dat de alternatieve geneeswijzen in Dordrecht tegenwoordig worden vergoed door de zorgverzekering. Ik heb heel lang geworsteld met de symptomen en werkelijk van alles geprobeerd om mijn vermoeidheid en duizeligheid binnen de perken te houden. Toen ik het nog niet zo lang had betekende dat, dat ik alles geloofde wat mijn huisarts me vertelde. Bijvoorbeeld dat er geen mogelijkheid tot genezing is, er geen medicijnen zijn die alles oplossen (alleen verminderen,) en dat voeding geen enkel verschil maakt. Intussen weet ik na al die jaren ervaring wel beter. Op advies van een vriendin ben ik allereerst mijn voedingspatroon gaan aanpassen. Ik at eerst vooral veel vlees en producten met suiker, en heb dat ingeruild voor meer groente, complexe (volkoren!) koolhydraten en enkel natuurlijke suikers uit bijvoorbeeld fruit en honing. Toen mijn lichaam kreeg wat het nodig had in plaats van de chemische troep die ik het eerst gaf, voelde ik me direct sterker. Ik had meer energie, was minder snel overprikkeld en kon beter nadenken. Het was alsof er een knopje omging in mijn hoofd. Toen ik daarna ook nog gebruik ging maken van de alternatieve geneeswijzen in Dordrecht werd het verschil met hoe ik mij voorheen voelde nog veel groter. Ik kan nu uit alle overtuiging zeggen dat mijn huisarts het bij het verkeerde eind had.

De verschillende expertises van alternatieve geneeswijzen Dordrecht

Na het online oriënteren op de diverse alternatieve geneeswijzen in Dordrecht viel mijn keus op Beautyhealing de Biesbosch. Wat me zo aan hun werkwijze aanspreekt is de persoonlijke aandacht waarmee ze behandelen. Hun uitgangspunt is namelijk dat geen mens hetzelfde is en ieder klachtenpatroon het gevolg is van andere ervaringen, zwakke plekken of de hoeveelheid stress die een persoon ervaart. En zelfs aangeboren persoonlijkheidstrekjes kunnen aan de basis liggen van bepaalde klachten. Sommige mensen zijn nu eenmaal gevoeliger dan anderen en ontwikkelen daardoor sneller stress gerelateerde klachten. Deze gedachte bepaalt grotendeels de manier van behandelen bij de alternatieve geneeswijzen in Dordrecht. Ze vragen zich bij iedere persoon af wat diegene nodig heeft, wat erg verschilt met de benadering van een huisarts, die doorgaans denkt dat iedere persoon met hetzelfde pilletje hetzelfde effect bereikt. Inmiddels weten we gelukkig beter en worden de alternatieve geneeswijzen in Dordrecht door steeds meer mensen gebruikt. Als gevolg hiervan hebben ze door de jaren heen de verschillende expertises steeds meer kunnen uitbreiden en kun je op dit moment bij ze terecht voor:

• Voetreflex therapie.
• Sensi therapie.
• Reiki. (waar ik zelf veel gebruik van maak!)
• Stresscounseling.
• Natuurlijke geneeskunde.

Iedere expertise heeft zijn eigen manier van behandelen en net weer andere uitgangspunten. Probeer vooral verschillende behandelingen om te merken welke het meeste voor je doet en bij welke behandelaar je je op je plek voelt. 

Informatie over vergoedingen en alternatieve geneeskunde

Op de website van alternatieve geneeswijzen in Dordrecht (https://beautyhealingdebiesbosch.nl) vind je een sectie met algemene informatie over alternatieve geneeskunde, wat zeer interessant kan zijn als je je nog oriënteert! Ook vind je er een pagina met beknopte info en algemene tips voor een goede gezondheid, doe hier je voordeel mee! Je hebt maar één lichaam, zorg er goed voor! En heb je besloten gebruik te gaan maken van de alternatieve geneeswijzen in Dordrecht bij beautyhealing de Biesbosch, dan is het goed te weten dat de meeste zorgverzekeraars een deel van de behandelingen vergoeden, vaak tot een maximaal bedrag per behandeling en per jaar. Informeer hiervoor bij je zorgverzekering.