Een daktuin in Utrecht, wie had dat voor mogelijk gehouden?

Een daktuin in Utrecht, wie had dat voor mogelijk gehouden?

Een daktuin in Utrecht, wie had dat voor mogelijk gehouden?Mijn verloofde en ik werken beide in Utrecht. Toen onze dochters beide naar de universiteit zouden gaan en geen kamer konden vinden tegen een normale prijs, hebben we besloten naar de stad zelf te verhuizen. We hadden geld genoeg, maar we kwamen er al snel achter dat de opties best beperkt waren. Wel grotere huizen en appartementen, maar vrij weinig mogelijkheden met een tuin. Stonden die wel op het internet, dan waren die binnen de kortste keren al verkocht. Daarom besloten we genoegen te nemen met een flink appartement in Utrecht met een dakterras. Helemaal goed in orde, op korte afstand van ons werk en op korte afstand tot de universiteit zodat de dames nooit ver hoefden te reizen. Ik merkte echter al snel dat mijn vrouw ongedurig werd. Ik kan het niet anders beschrijven. Een soort van rusteloosheid, haar draai niet kunnen vinden. Elke keer als ik vroeg of er wat was, was het antwoord een steevast nee. Je kent het wel, vrouwendingen. Daarom besloten mijn dochters en ik iets te regelen voor haar, wat wel heel erg groot uitpakte. We kozen voor een daktuin in Utrecht. Aangezien we toch al een plat dakterras hadden, konden we hiervan mooi een daktuin in Utrecht maken. Zo dachten we. De realiteit pakte iets anders uit.

Een daktuin in Utrecht doe je niet zelf

We gingen naar de winkels om te kijken naar leuke opties voor een daktuin in Utrecht. We kwamen er al snel achter dat het zo niet werkt. Er moet rekening gehouden worden met:

  • Maximale belasting van het dak;
  • Planten die alle weersomstandigheden aankunnen;
  • De beschikbare ruimte.

We moesten inzien dat het maken van een daktuin in Utrecht geen optie was. We konden het niet zelf. We kwamen er al snel achter dat het toch geen hopeloze zaak was, omdat er dus blijkbaar een expert is die alles weet van het aanleggen van een daktuin in Utrecht. We belden hem direct en wat bleek: onze daktuin in Utrecht kon zonder moeite gerealiseerd worden tegen een leuke prijs. Veenboer Architectuur (veenboertuinarchitectuur.nl) kon de daktuin in Utrecht wel voor ons neerzetten, geen probleem – en met meer opties dan we zelf overwogen hadden. De meiden en ik besloten om direct akkoord te geven. Wilden we mijn verloofde echt verrassen zodat zij zich thuis zou gaan voelen, dan was dit een manier die verbluffend zou werken.

Meer compleet huis nu

Dankzij de daktuin in Utrecht hebben we het idee dat we een veel completer huis hebben. We hebben namelijk weer gewoon een tuin, zoals we gewend zijn. En ik moet eerlijk toegeven dat er veel meer gemaakt is van de daktuin dan ik in eerste instantie gedacht had. Door een professional in te schakelen is er rekening gehouden met licht, zonuren en het plaatsen van decoratie. Ook was het dankzij de experts veel makkelijker om ook daadwerkelijk alles op het dakterras te krijgen. Iets waar ik uiteraard niet bij stilgestaan had, want zo makkelijk gaat dat niet. Toen mijn verloofde de daktuin zag, schoot ze direct vol. Ze had er geen woorden voor en achteraf bleek dat dit inderdaad een van de drempels geweest was. Geen groen meer, geen eigen tuin. Nu ze een eigen tuin had en merkte dat mijn dochters en ik opgemerkt hadden dat er wel iets aan de hand was, was ze opgelucht. We zijn de avond erop uit eten geweest aan de gracht en hebben heerlijk nagenoten in onze eigen tuin op het dak, met een geweldig uitzicht over de stad.

Lees meer…