Een paar keer per jaar verblijven we op campings in Drenthe

Een paar keer per jaar verblijven we op campings in Drenthe

Sinds onze kinderen het huis uit zijn trekken mijn man en ik er regelmatig op uit met de camper en daarbij verblijven we het liefst op een camping van KGC. Deze campings zijn altijd gelegen in de natuur en daar houden we van. Dicht bij de bossen en de velden, niet te veel mensen en genieten van een eigen plek van waaruit je de omgeving verkent. Het liefst gaan wij op vakantie naar Drenthe en we hebben inmiddels ook al meerdere campings in Drenthe aangedaan, waaronder

  • Camping Meistershof
  • Camping De Berken
  • Camping de Drie Provinciën
  • Camping Midden Drenthe
  • Camping Jelly’s Hoeve

We zijn eigenlijk verslingerd geraakt aan campings in Drenthe toen we zijn gestart met het lopen van het Pieterpad. Deze lange afstandswandeling begint bij Pieterburen in de kop van Groningen en loopt een kleine 500 kilometer almaar door tot aan de Pietersberg in Limburg. We hebben het Pieterpad een paar jaar geleden uitgelopen en sommige punten van het Pieterpad zijn voor ons te ver weg om in één dag te berijden. We hebben er toen voor gekozen om centraal gelegen campings in Drenthe op te zoeken, waarbij we steeds een korte afstand hoefde te rijden naar het eindpunt van de route, daar met de fiets naar het beginpunt konden fietsen, dan het stuk Pieterpad konden lopen om vervolgens de fietsen op het beginpunt weer op te halen en dan voldaan terug te keren naar één van onze campings in Drenthe. Wat daarbij zo aangenaam is aan deze campings in Drenthe is dat ze centraal gelegen zijn tussen drie provinciën. Of we nu toe waren aan een etappe in Groningen, in Drenthe of in Overijssel, we hebben er steeds voor gekozen om lekker te bivakkeren op één van de campings in Drenthe die we op kgc.nl hebben gevonden.

De campings in Drenthe van KGC

Deze campings zijn heerlijk toeven. Welke camping we ook boekte, we hebben het er altijd naar ons zin gehad. Zo hebben we op Camping Meistershof een geweldig grote campingplaats gehad, we konden van daaruit heel goed het Pieterpad bewandelen, maar hebben ook dagjes uit georganiseerd. Zoals naar het nationaal park Dwingelderveld, een dagje Zuidlaren, wat prachtig is, en we zijn van hieruit ook Friesland gaan verkennen en we zijn naar een rijtuigenmuseum in Leek zijn geweest. Op de volgende camping, bij de Drentse Hondsrug waren we erg verrast door het prettige sanitair en ook deze camping was weer een genot om te mogen verblijven. Van hieruit hebben we een dagje Assen gedaan, naast dat we een ook weer een Pieterpad-etappe hebben gelopen. De Drie Provinciën was ook één van deze mooie campings in Drenthe, hier is veel op mensen van onze leeftijd ingesteld en vanuit deze camping hebben we veel bezienswaardigheden bezocht. We zijn naar een prachtige kunsttuin bij Park Vijversburg bij Leeuwarden geweest, hebben een dagje Groningen gedaan om daar onder ander ook het museum te bezoeken en mijn man heeft hier elke ochtend even zijn hengel kunnen uitgooien in één van de visvijvers.

Ook even lekker naar de rust opzoeken

Camping Midden Drenthe en Camping Jelly’s Hoeve zijn beide erg rustig en hier kom je echt even tot jezelf. Voor ons waren dit ook twee erg fijne campings in Drenthe en we zijn hier ook een paar keer flink wezen wandelen over de heide en hebben ook de grens met Duitsland nog eens overgestoken. Het landschap in Drenthe is zo fantastisch, er is geen andere plek in Nederland waar we ons zo thuis voelen op vakantie.