Excel cursus

Excel cursus

Veel mensen kunnen wel een excel cursus gebruiken, om te leren hoe ze dit computerprogramma op een zo effectief mogelijke manier kunnen gebruiken. Want laten we nu eerlijk zijn, hoeveel van ons weten daadwerkelijk welke mogelijkheden dit programma allemaal biedt, wat je er nu precies allemaal mee kunt doen? Voor velen is het niet meer dan een handig middel om tabellen te maken en hoewel dat zeker een handige functie is, is dit slechts een zeer kleine fractie van wat je er echt allemaal mee kunt doen. Hoe uitgebreid de mogelijkheden zijn, ontdek je vaak pas door het volgen van een goede excel cursus, waarin de verschillende opties allemaal aan bod komen. Dit kan in jouw dagelijks leven erg goed van pas komen deze kennis! Het maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om je privé administratie bij te houden of administratie voor de stichting of vereniging waarvoor jij vrijwilligerswerk doet. Maar dat niet alleen, ook zakelijk gezien kun je hier veel aan hebben. Als kleine ondernemer kun je de software bijvoorbeeld heel goed gebruiken voor het bijhouden van je administratie en ben je in loondienst, dan zullen werkgevers het zeker op prijs stellen dat je een excel cursus gevolgd hebt, zodat je veel kennis hiervan in huis hebt!

Wat leer je in een excel cursus?

Wat leer je nu allemaal als je een excel cursus volgt? Dat hangt natuurlijk een beetje af van het niveau dat jij hebt, van de hoeveelheid kennis die je al op dit gebied hebt. Voor beginners worden er bijvoorbeeld de mogelijkheden besproken die er zijn op het gebied van:

Dit zijn natuurlijk basisvaardigheden en het lijkt misschien raar om hiervoor een excel cursus te gaan volgen. Een gemiddelde uitrekenen kun je immers ook wel met de rekenmachine en met pen en papier doen? Maar het voordeel van het gebruik van dit computerprogramma is dat je met een eindeloze hoeveelheid getallen kunt werken. Ben jij leraar en heb jij jouw leerlingen gedurende het hele schooljaar een hele serie toetsen gegeven? Je voert alle cijfers per leerling in een document in en met de juiste formule wordt er met een druk op de knop een gemiddelde gegeven. Zo hoef je dus niet gedurende het jaar steeds weer opnieuw uit te rekenen hoe iedere leerling er voor staat, maar je hoeft alleen maar het nieuwste toetscijfer in te voeren en het wordt automatisch voor jou uitgerekend! Je ziet, een excel cursus in heel veel situaties echt erg nuttig!

Gevorderde mogelijkheden

De hierboven genoemde zaken zijn natuurlijk basisvaardigheden, je kunt ook tijdens een excel cursus meer gevorderde zaken leren. Je kunt dan denken aan het koppelen van verschillende documenten, maar ook aan het maken van draaitabellen en het ontdekken van de functies voor macro’s die er zijn! Zo haal je nog meer uit dit programma! Wat jij nuttig vindt om te weten, hangt natuurlijk helemaal af van waar jij het voor wilt gebruiken. Of je nu een excel cursus wilt volgen waarbij je de basis leert of dat je juist toe bent aan kennis voor gevorderden, je kunt altijd terecht bij HR-ICT Opleidingen! Zij bieden namelijk verschillende soorten cursussen op dit gebied aan, op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen. Dit doen zij klassikaal op hun locatie, maar zij kunnen ook naar jouw bedrijf komen om voor bijvoorbeeld een deel van jouw personeel lessen op maat te bieden. De mogelijkheden zijn groot, je kunt hierover meer lezen op vandijkcomputeropleidingen.nl. Wil je een excel cursus volgen, dan is HR-ICT Opleidingen hiervoor echt een heel goede keus!