Huis verkopen kosten zoektocht? KostenHuisVerkopen.nl voor meer uitleg over de verkoop kosten!

Huis verkopen kosten zoektocht? KostenHuisVerkopen.nl voor meer uitleg over de verkoop kosten!

Bij het verkopen van jouw huis komen kosten kijken. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereidt van start gaat. Kijk in het rond, win informatie of je het verkopen van jouw huis zelf kunt en wilt doen of dat je een makelaar jou hierbij verder gaat helpen. In beide gevallen willen wij van kostenhuisverkopen.nl je graag vertellen waar je zoal rekening mee dient te houden, zodat je niet onverwachts voor verassingen komt te staan. Ook leggen wij je graag uit welke kosten er komen kijken bij een verkoop van een huis. Mocht je willen kiezen voor een makelaar, kies er dan één bij wie je jou goed voelt. Laat daarom verschillende offertes uitbrengen door meerdere makelaars. Toch maar een makelaar of liever zelf jouw huis verkopen? De kosten voor het verkopen zijn divers.

Huis verkopen kosten

Een huis verkopen, is niet zo eenvoudig als een auto verkopen. Toch is het wel mogelijk om jouw huis helemaal zelf te verkopen. Het is van belang dat je goed weet wat je doet. Het is een intensieve taak, denk hierbij aan het adverteren, zowel offline als online op vele platformen, marketing strategieën bedenken en campagnes opzetten om kans van slagen te vergroten. Ook het aanpakken van achterstallig (meestal zichtbaar) onderhoud hoort hierbij. Er wordt echter geadviseerd om geen grote investeringen te doen. Denk hierbij aan het vernieuwen van de keuken, het vervangen van de vloeren of badkamer. Jouw potentiële koper wil namelijk zijn of haar eigen stijl toepassen, waardoor deze grote investering juist tegenstrijdig kan werken. Wel is het verstandig dat jouw huis er netjes bij staat. Strak in de lak is dus geen overbodige luxe! Elke koper wil namelijk een goed verzorgd huis aantreffen. Denk hierbij aan het vernieuwen van het schilderwerk, een grote schoonmaak houden, het meubilair overzichtelijk inrichten en ervoor te zorgen dat er geen ongewenste geurtjes aanwezig zijn. Een verzorgd huis is een goed visitekaartje.

Zelf verkopen of makelaar – Wat doen de kosten?

Hoe ziet het verdere proces van verkopen en de kosten eruit? Dat hangt helemaal af van jouw verkoopwijze. Als je jouw huis zelf wilt verkopen, is het belangrijk dat je kunt praten als brugman, want je dient zelf te onderhandelen met jouw potentiële koper(s)! Haal je beste pak uit de kast en kies voor een zelfverzekerde doch vriendelijke houding. Ga ervoor! Mocht dit allemaal toch wat te overdreven zijn of niet voor jou zijn weggelegd, dan is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Uiteraard hanteert elke makelaar een andere kostenopbouw en een andere verkoopstrategie om jouw huis zo goed mogelijk in de markt te kunnen zetten. In deze kosten zitten onder andere de opstartkosten en de makelaarscourtage opgenomen. Opstartkosten liggen gemiddeld tussen de €300-€500 euro. Hiermee dient de verkoopmakelaar jouw huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Denk hierbij aan professionele foto’s, advertenties en eventueel styling. Jouw huis wordt helemaal in de schijnwerpers geplaatst! Dus met professionele foto’s en heerlijk pakkende advertenties waar iedereen enthousiast van wordt, staat jouw huis in de verkoop. Makelaarscourtage is een percentage tussen de 1-2% van de verkoopsom dat de makelaar ontvangt voor het grootste gedeelte van zijn of haar diensten. Een flinke kostenpost bij verkoop van jouw huis dus!

Voordelen kostenhuisverkopen.nl:

  • Ga voorbereid én geïnformeerd van start
  • Voorkom veelgemaakte fouten
  • Vraag meerdere offertes op en vergelijk zorgvuldig
  • Bekijk de verschillen tussen zelf verkopen en verkoop middels makelaar
  • Neem de tijd om een geschikte makelaar te vinden als je hiervoor kiest

Bekijk onze website voor alle informatie, zodat je bespaart op de kosten voor de verkoop van jouw huis, op de hoogte bent van alle kostenposten en valkuilen kunt vermijden: kostenhuisverkopen.nl. Wij staan voor je klaar!