Loire wijn uit Almere thuisbezorgd

Loire wijn uit Almere thuisbezorgd

Reeds vele jaren gaan mijn vrouw en ik op vakantie naar Frankrijk. We bezoeken daarbij verschillende streken en doen dan ook regelmatig wijnboeren aan. We hebben op die manier veel verschillende wijnen leren kennen en daarbij zijn we erg enthousiast geworden over wijn uit de Loire-streek, waarbij we meestal wel een paar flesjes meenemen. We kunnen echter nooit genoeg mee nemen om een heel jaar mee door te komen en toen hebben we ontdekt dat onze favoriete Loire wijn in Almere verkrijgbaar is bij Wijnhuis Divino Duvin. Voor ons is dit een uitkomst gebleken, want nu kunnen we online deze Loire wijn in Almere bestellen en bij ons thuis laten bezorgen. We hebben dus het hele jaar door deze prachtige wijn tot onze beschikking en hoeven niet een hele voorraad te hanteren, omdat we weten dat de wijn toch wel voor handen is bij Wijnhuis Divino Duvin en dat we die simpel kunnen bestellen via de webshop op divinoduvin.nl.

De lekkerste Loire wijn in Almere is direct beschikbaar

In de Loire is witte wijn veruit favoriet en deze is absoluut van goede kwaliteit. We hebben een aantal proeverijen mogen meemaken in het verleden en telkens weer kwam de witte wijn die in de Loire is geproduceerd bij ons naar boven als de wijn waar we het meeste een klik mee hadden. Een lichte smaak met diverse fruitige noten en een veelzijdig bouquet dat bij verschillende gerechten past, maar ook kaas complimenteert en prima te drinken is als op zichzelf staande wijn. De Loire wijn uit Almere is daarin geen uitzondering. We hebben de verschillende wijnen daar allemaal eens geprobeerd:

  • De Cour Cheverny 2012, Benoit Daridan Romorantin
  • De Cour Cheverny 2012, Domaine de la Grange Romorantin
  • De Cour Cheverny Vendage Tardive 2012, Domaine de la Grange  Romorantin
  • De Pouilly Fumé 2014, Domaine de Bel Air Sauvignon Blanc

Iedere Loire wijn uit Almere is zeer goed te drinken, daarover bestaat zeker geen twijfel. Wel hebben wij, mijn vrouw en ik, beide onze voorkeuren hierin. Zo is mijn vrouw erg gecharmeerd van de Sauvignon Blanc, de Pouilly Fumé. Die vind ik ook erg lekker, maar voor mij is de Cour Cheverny Vendage Tardive toch echt de favoriete Loire wijn uit Almere. Dit is een wijn die wordt gemaakt van druiven van een late oogst die afkomstig zijn van oude wijnstokken. Doordat de druif wat later in het seizoen geoogst wordt verdampt er wat sap en wordt het suikergehalte wat hoger. De druif krijgt simpelweg meer smaak en dit merk je in de wijn die heel fris en licht zoetig is. Ik vind hem echt zalig bij een kaasje of bij forel van de gril. Dit brengt de smaak volkomen tot zijn recht en ik kan hier heel erg van genieten. Op zo’n moment prijs ik mijzelf erg gelukkig dat deze Loire wijn in Almere beschikbaar is. De favoriete wijn van mijn vrouw, de Pouilly Fumé is daarentegen wat zachter en frisser, met veel fruit als citrus en lychee en, wat zij zelf als zeer bijzonder ervaart, rabarber. Bij een proeverij in de Loire hebben we de smaken van deze wijn leren herkennen en dat heeft de wijn zeker voor ons extra speciaal gemaakt.

Eenvoudig te bestellen via de webshop

De Loire wijn in Almere is goed te bestellen door de wijn naar keuze te selecteren, het gewenste aantal flessen te kiezen en dan door te gaan naar de kassa waar kan worden afgerekend zoals in elke webshop. Snel en eenvoudig dus en boven de 75 euro is de verzending ook nog eens gratis. Inmiddels zijn wij vaste klant van Wijnhuis Divino voor deze heerlijke Loire wijn.