Overblijf spannend? Niet met Lunchen op school!

Overblijf spannend? Niet met Lunchen op school!

Niet van school naar huis gaan in de lunchpauze: het wordt voor steeds meer kinderen normaal. Niet altijd is er thuis een ouder om de kinderen op te vangen met een lekkere en gezonde lunch. Ook de traditionele ‘overblijfmoeder’ is niet meer op elke school aanwezig. En dat terwijl de lunchpauze zo’n belangrijk rustmoment is voor de kinderen om zich voor te bereiden op de rest van de schooldag.  Ouders en scholen gaan daarom steeds meer op zoek naar een oplossing voor de overblijf. Hoe wordt dit anno 2020 geregeld?

Overblijf of pauze op school?

Er zijn verschillende vormen van pauze houden die de scholen tegenwoordig hanteren. Daarbij moet de school rekening houden met voldoende bezetting, maar ook ervoor zorgen dat de pauze lang genoeg is voor de kinderen om rustig te kunnen eten en te kunnen spelen. De verschillende manieren om het rooster in te plannen zijn:

Overblijf bij Lunchen op school

In het Hoorns model en het traditionele model is dus sprake van een langere lunchpauze. Kinderen die niet naar huis kunnen, gaan naar de overblijf. Veel scholen werken tegenwoordig samen met Lunchen op school. Dit bedrijf is actief in 8 provincies. Het is de allergrootste overblijforganisatie van Nederland. Met goede medewerkers, die rondom de school geworven worden, zorgen zij voor een fijne en rustige pauze voor iedereen. De medewerkers lunchen samen met de kinderen en zorgen ervoor dat zij ten minste één boterham eten (maar zij zijn niet te dwingend!). De medewerkers van Lunchen op school die de pauze verzorgen komen van rondom de school. Het kunnen dus ouders zijn.

Door de overblijf uit te besteden, hebben de scholen meer hun handen vrij. Zij hoeven zich niet druk te maken om de eventuele bezettingsgraad. Betekent dit dan dat de scholen alle zorg uit handen geven en zich niet meer kunnen bemoeien met de pedagogische aspecten? Nee, maakt u zich geen zorgen! De pauze wordt volledig ingericht in overleg met de school. Lunchen op school heeft bijvoorbeeld een eigen manier van straffen en belonen. Maar als de school liever heeft dat wordt afgeweken van deze methoden, kan de school dit aangeven. De methode wordt dan aangepast op die vans de school. De ouders kunnen hun kinderen ook in meer rust laten overblijven, omdat zij zeker weten dat de kinderen in ervaren handen zijn. Het enige wat ze nog hoeven te doen is een lekkere en gezonde lunch meegeven die de kinderen op kunnen eten. Met leuk speelgoed, vrolijke placemats en lieve medewerkers zorgt Lunchen op school van Kinderstralen er vervolgens voor dat uw kind een plezierige overblijf heeft!