Sporten na een knieoperatie onder begeleiding van mijn fysio in Nieuwegein

Sporten na een knieoperatie onder begeleiding van mijn fysio in Nieuwegein

Al jaren loop ik tegen het feit aan dat mijn knieën versleten zijn. Het kraakbeen is weggesleten en lopen voelde al jaren aan alsof er messen in mijn knieën gestoken werden. Een knieoperatie, waarbij een nieuwe knie wordt geplaatst, was lange tijd nog niet mogelijk. Een nieuwe knie gaat maar 15 jaar mee en daarvoor was ik nog veel te jong. Ik heb bij mijn sportschool, The Fitness Studio, en fysio in Nieuwegein tijdelijk de oplossing gevonden om, deels te proberen gewicht kwijt te raken zodat de belasting van mijn knieën minder zou worden en om vervolgens bij mijn fysio in Nieuwegein de juiste begeleiding te krijgen die ik nodig had tot ik wel de knieoperatie kon ondergaan. Hiermee heb ik het relatief lang volgehouden en nu ik de vijftig ben gepasseerd en ik eindelijk de knieoperatie mocht ondergaan, probeer ik langzaam mijn sportroutine weer op te pakken onder begeleiding van mijn fysio in Nieuwegein.

Een professionele aanpak bij mijn fysio in Nieuwegein

Wat ik zo heerlijk vind, is dat ik via thefitnesstudio.nl een afspraak kan inplannen wanneer het mij uitkomt om even naar mijn fysio in Nieuwegein te gaan. Mijn fysiotherapeut daar weet precies wat eer met mij aan de hand is, welke operatie ik heb ondergaan en welk programma er voor mij is opgesteld. Samen bepalen we:

  • De oefeningen die we doen
  • Het belastingniveau van mijn knieën
  • De duur van een training

En we evalueren regelmatig even om te kijken welke progressie ik maak en hoe goed we op schema zitten. Mijn fysio in Nieuwegein is erg professioneel op dat punt. Ik word niet met zachte  handen aangepakt, maar we kijken gewoon realistisch hoe het gaat en ik krijg ongezouten te horen of ik te hard van stapel loop, of ik iets verkeerd doe en ik hoor net zo goed ook wat er wel heel erg goed gaat. Ik heb wat dat betreft wel een prettige band met mijn fysio in Nieuwegein en ik weet precies wat ik aan ze heb. Het sporten is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb altijd veel genoten van het leven en omdat ik een hoge positie bekleed binnen de organisatie waar ik werk en ik daardoor zeer veel uren maak in een week, heb ik niet heel veel tijd over om te sporten en dan gewoon maar wat te doen. Juist het trainen bij The Fitness Studio, waar ik gedegen begeleiding krijg, aangevuld met de begeleiding van mijn fysio in Nieuwegein is fantastisch. Ik heb het gevoel dat ik op die manier in korte tijd meer kan bereiken en daardoor ook wat meer gewicht kan kwijt raken. Gezond eten maakt daar ook deel van uit en ik drink daarom ook geen wijntjes meer elke avond en probeer me te beperken in het eten van junkfood en ongezonde snacks. Zeker wanneer je met zakelijke relaties gaat uit eten en dat ook regelmatig doet, zit het gevaar erin dat je toch snel mee doet met een glas wijn of een nagerecht.

Voor behoud van mijn nieuwe knieën

Ik heb mijn levensstijl dus aangepast aan het feit dat ik eindelijk nieuwe knieën heb. Mijn fysio in Nieuwegein steunt mij enorm door me te stimuleren op verstandige wijze terug te komen in het dagelijkse ritme van werken en bewegen. Het is erg prettig dat ze verbonden zijn aan The Fitness Studio en op die manier nauw in contact kunnen blijven staan om mijn vooruitgang te meten. Samen met mijn fysio ga ik ernaar toe werken om nog heel lang van mijn nieuwe knieën gebruik te kunnen maken.