Waarom tanden bleken een oplossing kan zijn

Waarom tanden bleken een oplossing kan zijn

Misschien zijn je tanden vergeeld en heb je altijd al gedroomd van een mooie witte lach? Jouw tanden bleken kan een optie zijn als je alllesbehalve gelukkig bent met de vlekken op je tanden die het gevolg zijn van het drinken van koffie, thee of cola. Wat je reden ook is om wittere tanden te willen, je bent niet de enige! Net zoals we allemaal een verschillende haar- en huidskleur hebben, hebben mensen ook een andere tandkleur. Sommige tanden zijn meer geel dan andere, terwijl andere geel worden door veroudering. Daarnaast kan je natuurlijke tandkleur door heel wat factoren worden beïnvloed. Oppervlakkige vlekken en interne verkleuring kunnen worden veroorzaakt door:

  • Het natuurlijke verouderingsproces
  • Gebruik van tabak (gerookt of gekauwd)
  • Het drinken van koffie, thee, cola of rode wijn
  • Het eten van gepigmenteerd voedsel zoals kersen en bosbessen
  • Accumulatie van plak- en tandsteenafzettingen
  • Inname van te veel fluoride wanneer tanden worden gevormd, wat de tanden een “gevlekte” look geeft
  • Behandeling met het antibioticum tetracycline tijdens de kindertijd
  • Trauma aan de tanden dat een bruine, grijze of zwarte kleur kan veroorzaken

Wat is tanden bleken?

Tanden bleken verfrist de tanden doordat ze opnieuw helder worden gemaakt. Het proces helpt vlekken en verkleuring te verwijderen. Sinds geruime tijd is tanden bleken een van de meest populaire cosmetische tandheelkundige procedures geworden, omdat het de manier waarop jouw tanden eruit zien aanzienlijk kan verbeteren. Het is echter geen eenmalige procedure. Het moet van tijd tot tijd worden herhaald als je de helderdere kleur wilt behouden. De reden hiervoor is omdat de kleur van natuurlijke tanden wordt gecreëerd door de reflectie en verstrooiing van licht van het glazuur, gecombineerd met de kleur van het dentine eronder. Het glazuur is de buitenste laag van een tand. Je genen beïnvloeden de dikte en gladheid van het glazuur. Een dunner glazuur laat meer van de kleur van het dentine doorschijnen. Gladder of ruwer glazuur beïnvloedt ook de weerkaatsing van licht en dus de kleur. Elke dag vormt zich een dunne laag (speekseleiwitten) op het glazuur dat vlekken opneemt en waar bacteriën zich aan hechten. Tandglazuur bevat ook poriën die vlekken kunnen bevatten. Veroudering maakt tanden minder helder als het glazuur dunner wordt en het dentine donkerder. Zoals eerder gezegd, is het ook mogelijk om vlekken in de tand te hebben. Dit worden intrinsieke vlekken genoemd. Intrinsieke vlekken kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt wanneer je als kind werd blootgesteld aan te veel fluoride terwijl je tanden zich ontwikkelden. Andere oorzaken zijn het gebruik van het antibioticum tetracycline. Dit geneesmiddel kan de tanden van een foetus bevlekken als het door een moeder wordt ingenomen tijdens de tweede helft van de zwangerschap of door een kind van 8 jaar of jonger, omdat in deze jaren de tanden zich nog steeds ontwikkelen. Als laatste kan een trauma ook een tand verdonkeren.

Hoe je tanden je leven kunnen veranderen

Je tanden bleken is een boost voor jouw zelfvertrouwen die voortvloeit uit een prachtige glimlach met stralend witte tanden. Daarnaast zal het tanden bleken je ook een jonger uiterlijk geven. Maar je kunt uiteraard ook je tanden bleken voor een speciale gebeurtenis zoals een bruiloft, een sollicitatiegesprek of klasreünie. Om er maar een paar op te noemen. Je tanden bleken zal niet alleen een positieve eerste indruk op andere maken, het zal je ook zelfzekerder maken om buiten te komen en sociale relaties aan te gaan. Vooral als je ingetogenheid te wijten is aan jaren van alledaagse verkleuring en vergeling van je tanden. Boost je tanden met een hollywood-glimlach en raadpleeg de nummer 1 specialist ‘De Tandenbleker Nederland‘ via www.detandenblekernederland.nl, met vestigingen door heel Nederland én België!