Wat is de juiste voeding voor een gezond lijf?

Wat is de juiste voeding voor een gezond lijf?

Het eten van de juiste voeding is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het in balans brengen van je lichaam, aldus The Body Practice: thebodypractice.nl. In balans zijn is erg belangrijk voor veel zaken. Of je nu wilt afvallen, een betere huid of gezonder haar wil krijgen, of simpelweg wat meer energie wil hebben om dingen te ondernemen, het nuttigen van de juiste voeding kun je veel bereiken kan een goed begin zijn. Veel mensen zijn tegenwoordig namelijk een beetje ondervoed. Dit klinkt misschien als iets dat in Nederland niet voorkomt, maar je moet het zo zien: we eten wel veel, maar veel mensen zijn meer bezig met vullen dan met daadwerkelijk voeden. Je lichaam heeft niet alleen calorieën nodig, maar vooral voedingsstoffen, het liefst uit gezonde voeding. Met de juiste voedingsstoffen kan het weefsels herstellen, je energie en bloeddruk op peil houden en groeien. Als je enkel vulling eet, zoals friet, kroketten en snoepgoed, en geen gezonde voedingsmiddelen, dan zal je lichaam op een zeker moment klachten gaan geven. Veel klachten die men tegenwoordig ervaart zijn te wijten aan een ongezond voedingspatroon, je kunt hierbij denken aan:
  • Overgewicht
  • Diabetes
  • Een hoge bloeddruk
  • Een slechte doorbloeding
  • Weinig energie hebben
En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Goede voeding is zo ontzettend belangrijk voor je gezondheid! Veel mensen weten echter niet zo goed wat een gezonde voeding nu precies inhoudt, en dat is waar het misgaat.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste voeding?

Als je zoals velen niet zo goed wat goede voeding is en hoe je je lichaam op de juiste manier helpt, kun je contact opnemen met The Body Practice. Daar kun je namelijk een plan op maat laten opstellen, speciaal voor jou. Dit plan past bij jouw klachtenpatroon en behoefte (bijvoorbeeld meer energie krijgen, afvallen of een mooiere huis krijgen,) en kun je steeds opnieuw gebruiken. Je krijgt namelijk een plan van 7 dagen, dat je net zo lang kunt volgen als je zelf wilt. Het plan is dus elke week hetzelfde, maar doordat je elke dag van de week iets ander eet zit er toch voldoende variatie in. Bovendien zijn alle nutriënten die je eet op elkaar afgestemd en krijg je dus de juiste hoeveelheden binnen van alles dat je lichaam nodig heeft. Zoiets is heel moeilijk zelf te berekenen als je er de juiste kennis niet voor hebt. Schaam je dus niet voor je gebrek aan kennis over voeding en schakel de hulp in van The Body Practice.

Vers en onbewerkt

Er zijn veel theorieën over welk voedingspatroon het beste is, maar over het algemeen kunnen we stellen dat verse en onbewerkte voeding het beste is. Verse ingrediënten bevatten namelijk nog al hun voedingsstoffen en er zitten geen onnodige toevoegingen in, zoals suikers. Suikers en (verzadigde) vetten doen je lijf geen goed en deze zul je dan ook niet zoveel vinden in je persoonlijke voedingsplan van The Body Practice. Maar als je gezond wil worden en wil afvallen zul je met een voedingsplan zoals deze snel resultaten boeken, waar wacht je nog op?