Werkt acupunctuur bij hooikoorts? 

Werkt acupunctuur bij hooikoorts? 

Acupunctuur kan bij veel verschillende dingen worden ingezet. Acupunctuur werkt bijvoorbeeld bij stress, bij hoofdpijn en bij andere fysieke en mentale klachten. Zo werkt acupunctuur bij hooikoorts dus ook. Zelf heb ik al sinds mijn jeugd last van hooikoorts. Nu heb ik daar dus feitelijk gezien de helft van het jaar geen last van, maar tijdens de lente en de zomer toch wel heel erg. Dit is dan natuurlijk ook de periode waarin ik het meeste buiten ben. Gelukkig heb ik dit prima weten te verhelpen middels een speciale behandeling van acupunctuur bij hooikoorts. 

Hoe werkt acupunctuur bij hooikoorts precies? 

Je zult misschien wel denken dat acupunctuur bij hooikoorts niets uit zal halen. Gelukkig is niets minder waar en heeft acupunctuur bij hooikoorts wel degelijk een positieve uitwerking. Hooikoorts is namelijk een reactie van je lichaam op pollen in de lucht. Je lichaam maakt dan een hele hoop antistoffen aan, waardoor je dus gaat niezen, gaat snotteren en jeuk krijgt. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend daar je juist wanneer deze pollen het meest in de lucht aanwezig zijn, buiten bent. Je kunt namelijk met mooi weer in de zomer niet de hele tijd binnen blijven zitten. Acupunctuur bij hooikoorts helpt door de energiestromingen in het lichaam te veranderen, waardoor je lichaam dus niet meer zo heftig reageert op die pollen. De klachten verdwijnen daarna vanzelf en je kunt weer lekker in de zomermaanden naar buiten. Het is dus een effectieve manier om van je hooikoorts af te komen. Naast dat acupunctuur bij hooikoorts werkt, kan het ook bij andere lichamelijke en mentale klachten een uitkomst bieden, zoals: 

  • Eczeem 
  • Migraine 
  • Chronische pijn 
  • Depressie 
  • Afvallen 
  • Rugklachten 
  • Slaapproblemen 
  • Stress 
  • Stoppen met roken 

Zoals je ziet, heeft acupunctuur dus een positieve werking bij veel verschillende soorten klachten. Persoonlijk had ik zelf aanvankelijk ook niet gedacht dat acupunctuur bij hooikoorts zou helpen. Het is dat mijn moeder mij wees op de positieve werking van acupunctuur. Zij volgde namelijk al een langere tijd behandelingen bij een acupuncturist bij haar in de buurt om te kunnen stoppen met roken. Mijn moeder rookt namelijk al zo lang ik mij dat kan herinneren en ze heeft nog geen manier gevonden om daar effectief mee te kunnen stoppen. Pleisters, kauwgoms, therapie, alles heeft ze geprobeerd. Toen ze de moed al had opgegeven, kwam ze via een collega van haar bij een acupuncturist terecht die claimde dat hij haar kon helpen te stoppen met roken. Na een aantal behandelingen, heeft ze niet meer de drang om een sigaret op te steken en zit ze ook veel beter in haar vel. Ze had dus aan haar acupuncturist gevraagd of acupunctuur bij hooikoorts ook zou kunnen helpen. Hij gaf aan dat dat zeker mogelijk zou moeten zijn, mits je een goede acupuncturist hebt natuurlijk.  

Waar vind ik een goede acupuncturist? 

Ik wilde het dus wel proberen, om te kijken of acupunctuur bij hooikoorts inderdaad ook zo’n positieve werking heeft. Ik moest dus wel eerst op zoek naar een goede acupuncturist bij mij in de buurt. Ik heb toen via Acupuncturisten Overzicht gezocht naar een erkende acupuncturist bij mij in de buurt. Via acupuncturistenoverzicht.nl kon ik ook meer informatie vinden en een handige lijst met alle erkende acupuncturisten. Als jij dus ook wilt proberen of acupunctuur bij hooikoorts ook voor jou een positieve werking heeft, ga dan via Acupuncturisten Overzicht op zoek naar een erkende acupuncturist bij jou in de buurt en laat je goed informeren. Ik heb er inmiddels al een aantal behandelingen op zitten. Ik kan niet wachten om zonder jeuk en niezen van de zomer te genieten.